Nu te zien / Actuele wisselexpositie


COLOURS

OF LIGHT


OBJECTEN VAN
MARGA JANSSEN
&
SCHILDERIJEN VAN
EMELIE JEGERINGS6 OKTOBER T/M 4 NOVEMBER 2018


Website Emelie Jegerings:
http://www.emeliejegerings.nl / 

Website Marga Janssen:
http://www.elfuegoart.nl


Vanaf zaterdag 6 oktober t.e.m. zondag 4 november 2018 exposeren de kunstenaars Marga Janssen (1959) en Emelie Jegerings (1964) in Museum Het Petershuis. Hun werk is heel verschillend, maar beiden zijn gefascineerd door de rijke schakeringen van het licht en de variatie aan kleur waarin het licht zich op ons netvlies projecteert. Die gemeenschappelijke inspiratie ligt ten grondslag aan de titel van deze expositie: Colours of Light.  

Marga Janssen(Overloon) toont ruimtelijke objecten. Zelf noemt ze het assemblagekunst,  omdat de objecten worden samengesteld uit een combinatie van kleinere voorwerpen die tezamen een geheel nieuw  object vormen. Onder haar handen ontstaan fantasierijke voorstellingen, zoals  hoofden, Heilige Tèskes, schoenen, alsook minder alledaagse objecten; allen opgebouwd uit tandwieltjes, porselein, glas, kraaltjes en diverse andere herkenbare voorwerpen. Inspiratie vind ze in de dagelijkse realiteit om zich heen. Werken met deze materialen brengt met zich mee dat de focus voortdurend ligt op het spelen met licht en donker en met kleuren. Recent is Marga gestart met een sieradenlijn; de Tante Rietje -serie. Die naam is een hommage aan een eerste klant die serviesgoed kwam brengen uit de erfenis van haar tante. Hiervan maakte zij een hanger, armband en ring. Sindsdien maakt zij op verzoek vaker soortgelijke herinneringssierraden.

Emelie Jegerings(Deurne) startte haar creatieve carrière in het modevak. Na een opleiding aan de Vrije Academie in haar geboorteplaats ontwikkelde ze zich als autodidact in de decoratieschilderkunst. Ze raakte gefascineerd door de vergankelijkheid: doorleefde muren met barsten, scheuren en verloren patina’s. Het grondig bestuderen van de frescotechniek was een volgende stap. En na het afronden van de Academie in Arendonk legde Emelie zich volledig toe op het schilderen, met name van het menselijk lichaam. Emotie is daarbij haar gids; zij ervaart die als een verbindende schakel in ons mens-zijn. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren en in een omgeving die vibreert van dynamiek en beweeglijkheid. Daarnaast toont zij in Museum Het Petershuis ook een kleine selectie van recente olieverfschetsen waarin zij de zonsopkomst en zonsondergang door de vier seizoenen heeft vastgelegd tijdens een tweejarig project onder de naam De Peel in het Licht.

De expositie COLOURS OF LIGHT is van zaterdag 6 oktober tot en met zondag 4 november 2018 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.