Radioprogramma Culthis

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische radioprogramma Culthis werd voorheen uitgezonden via Omroep Maaduinen Radio.
Nu deze lokale omroep is gestopt maakt het programma Culthis een doorstart via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer vanaf de website van Museum Het Petershuis worden beluisterd.

INHOUD PROGRAMMA JANUARI 2018

Interview met wethouder Lucassen over:
-de derde plaats van Gennep als Kunststad van Nederland.
- het nieuwe kunstbeleid dat de  gemeenteraad heeft vastgesteld.

cultuurtrofee

Interview met Ton Weijers over kasteel Bleyenbeek
door de eeuwen heen.

Interview met Olag van de Broek over de roemruchte bewoner van kasteel Bleyenbeek:
Maarten Schenck van Nydeggen.

Verder twee stadsdichten en een hoorspel.

De programma's hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen.

Het audiobestand is te vinden op het
YouTube kanaal Redactie Culthis

Hier treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio.

Voor het januari-programma klik op: Culthis Radio 2.0 januari 2018

De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren. De link wordt op diverse manieren verspreid:

• per email naar abonnees
  • als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN).
  • via de social media: facebook, twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Redactie:    Ineke Wagemans, Wilma Lems, André   Rijniers, Hans Vermeulen, John Silvertand

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie.