Radioprogramma Culthis

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische radioprogramma Culthis werd voorheen uitgezonden via Omroep Maaduinen Radio.
Nu deze lokale omroep is gestopt maakt het programma Culthis een doorstart via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer vanaf de website van Museum Het Petershuis worden beluisterd.

INHOUD PROGRAMMA
DECEMBER 2018

Interview met Harrie-Jan Metselaars over zijn boek "En toen waren ze weg"  (de joden in Gennep voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog)

Gesprek met Mariëlla van de Boogaart (voorzitter) en Gert Verrijdt (dirigent) over het kerstconcert van Harmonie St. Caecilia in Ottersum - Ven-Zelderheide op 23 december in Roepaen.

Bertruke Wein van zanggroep La Quatri uit Milsbeek vertelt over het kerstconcert in de kerk te Milsbeek op 22 december,

Stadsdichter Piet Tunnesen draagt twee van zijn gedichten voor:
- Een bedreigde heilige
- Kerstgedicht: Herders

De programma's hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen.

Het audiobestand is te vinden op het
YouTube kanaal Redactie Culthis

Hier treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio.

Voor het december-programma klik op: Culthis Radio 2.0 DECEMBER 2018

De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren. De link wordt op diverse manieren verspreid:

• per email naar abonnees
  • als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN).
  • via de social media: facebook, twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Redactie:    Ineke Wagelmans, Wilma Lems, André   Rijniers en Hans Vermeulen.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.