Radioprogramma Culthis

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische radioprogramma Culthis werd voorheen uitgezonden via Omroep Maaduinen Radio.
Nu deze lokale omroep is gestopt maakt het programma Culthis een doorstart via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer vanaf de website van Museum Het Petershuis worden beluisterd.

INHOUD PROGRAMMA
OKTOBER 2018

Jan Bindels kijkt terug op 80 jaar Mariakapel te Gennep

Op 13 en 14 oktober vinden de Nationale Archeologiedagen weer plaats. Jan Wessels bereidt ons voor.

"De Maasheggen" is het enige natuurgebied in Nederland dat de titel UNESCO Biosfeergebied mag voeren. Marius Grutters vertelt waarom hij hier trots op is.

De programma's hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen.

Het audiobestand is te vinden op het
YouTube kanaal Redactie Culthis

Hier treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio.

Voor het oktober-programma klik op: Culthis Radio 2.0 OKTOBER 2018

De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren. De link wordt op diverse manieren verspreid:

• per email naar abonnees
  • als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN).
  • via de social media: facebook, twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Redactie:    Ineke Wagelmans, Wilma Lems, André   Rijniers en Hans Vermeulen.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.