Radioprogramma Culthis

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische radioprogramma Culthis werd voorheen uitgezonden via Omroep Maaduinen Radio.
Nu deze lokale omroep is gestopt maakt het programma Culthis een doorstart via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer vanaf de website van Museum Het Petershuis worden beluisterd.

INHOUD PROGRAMMA JUNI 2018
Een interview met organist Frans Meeuws over het 10 jaar geleden door hem gerestaureerde orgel in de Sint-Jan de Doper-kerk van Ottersum.

'Orgelfantasie' op het orgel in Ottersum, gespeeld door Frans Meeuws

Korte vooruitblik op Gennepse activiteiten ter gelegenheid van de Open Monumentendagen op 8 en 9 september met als thema 'In Europa', door Frans Meeuws

Een jeugdherinnering van Ger Holtermans:  de "jonge poaters"

De programma's hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen.

Het audiobestand is te vinden op het
YouTube kanaal Redactie Culthis

Hier treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio.

Voor het juni-programma klik op: Culthis Radio 2.0 JUNI 2018

De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren. De link wordt op diverse manieren verspreid:

• per email naar abonnees
  • als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN).
  • via de social media: facebook, twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Redactie:    Ineke Wagelmans, Wilma Lems, André   Rijniers en Hans Vermeulen.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.

ZOMERSTOP

In de maanden juli en augustus verschijnen er geen uitzendingen in verband met de vakantieperiode. Vanaf september kunt u weer iedere maand een nieuwe aflevering tegemoet zien.