Museumactiviteiten / lezingen

DEMONSTRATIE COLLODION-FOTOGRAFIE

door Tom Oosthout


Dinsdag 20 september 2016
Woensdag 28 september 2016
TIJD: 19:30 - 21:30 uur
PRIJS: €10,- (inclusief een kop koffie, thee of frisdrank). Vrienden (donateurs) en vrijwilligers van het museum hebben gratis toegang. 
AANMELDEN KAN TOT 3 DAGEN VOORAFGAANDE AAN DE DEMONSTRATIE, UITSLUITEND VIA INVULLING VAN HET AANMELDINGSFORMULIER.
KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

In het kader van zijn expositie "BLIKVANGERS, foto's in zilver op glas" geeft fotograaf Tom Oosthout twee maal een demonstratie over collodionfotografie. Hij zal dan een foto maken van een van de deelnemers. Het beeld, 'gevangen' op een glazen plaat, wordt direct daarna ontwikkeld. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de wereld van de fotografie anno 1850 en met het bewerkelijke proces van de natte fotografie uit vervlogen tijden. 

In verband met het maximum aantal van 12 deelnemers is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan tot 3 dagen voor de gekozen datum, dus:
- voor de demonstratie op 20/9 aanmelden uiterlijk op 17/9
- voor die op 28/9 aanmelden uiterlijk op 25/9 
Het minimum aantal deelnemers is 8; indien er minder aanmeldingen zijn wordt u daarover 2 dagen tevoren per e-mail of telefonisch geïnformeerd. 

Na aanmelding rekenen wij op uw komst. Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn, laat het dan s.v.p. tijdig weten via een mailtje naar petershuis@ziggo.nl. Dan hoeven wij anderen niet onnodig teleur te stellen.